RSS
 

Årsmøte og jubileumsfest!

07 mar

I dag, 6. mars har Nova Turlag avholdt ordinært årsmøte for perioden 2017 på Huset i Havet. De vel 30 fremmøte personene fikk være vitne til at leder av Nova Turlag, Jan Arne Haugland ønsket velkommen og åpnet årsmøtet.

Tore Bølgen ble valgt som dirigent og ledet forsamlingen gjennom årsberetningen for 2017. Det var merknad til turlaget sitt medlemstall på 169 medlemmer for året 2017. Dette var en nedgang på 58 personer, men det tallet stemmer ikke helt, da noen medlemmer betalte kontingent for 2017 i kalenderåret 2016. Da ble disse registrert på året 2016, og ikke som medlem i året 2017.

Barnas Turutvalg ble også spesielt nevnt, da disse arrangerte aktiviteter for barn under «Grovfjord i Fyr og Flamme» som hadde godt oppmøte av barn og ungdom. Dette arrangementet ble en kjempesuksess.

Nova Turlag mottok Skånland Kommune sin kulturpris for 2017, for det arbeidet som turlaget har gjort for at både unge og gamle kan få bruke naturen. Dette gjennom å merke løyper, anlegge rasteplasser, bygge gapahuker, bruer og klopper.

Elisabeth Balteskard ledet forsamlingen gjennom regnskapet. Det ble godkjent.

Medlemskontingenten for 2019 ble av årsmøtet fastsatt til kr. 100,-

Jan Arne går gjennom handlingsplanen for turlaget i perioden 2018-2019. Den ble godkjent.

Kjell Riise gjennomgår valgkomiteens forslag til de medlemmene av styret som er på valg. Alle ble enstemmig vedtatt. Styret for 2018 er da som følger:

Leder:                                   Jan Arne Haugland (gjenvalgt)

Nestleder:                          Herleif Martinsen

Sekretær:                           Karin Nikolaisen (gjenvalgt)

Kasserer:                            Elisabeth Balteskard

1.styremedlem:                               Tore Bølgen (gjenvalgt)

2.styremedlem:                              Christine Kiil

Hele årsberetningen kan du lese her.

Handlingsplanen for Nova Turlag 2018-2019 kan du lese her.

Nova Turlag ble stiftet 6. mars 1998, på dagen 20 år siden dagens årsmøte. Slik at da det ordinære årsmøtet var over, ble resten av kvelden viet til Nova Turlag sitt 20-årsjubileum. De fremmøte medlemmene fikk servert fiskesuppe fra Elvegård Camping. Kortreist mat! Til dessert ble det servert kaffe og kaker.  Jubileumskaka er laget av Halyna Sjøvoll.

En kunstner i bygda, Mari Viborg, har tegnet ei fjellbjørk som er motivet på jubileumskoppen. Hun var den første til å motta koppen som takk for å ha tegnet motivet. Jan Arne sammenliknet den karrige fjellbjørka med turlaget. Hvordan den med små kår har karret seg seg fast og vokst seg stor og laget greiner. Motivet for denne bjørka finner vi i Vakkerstadlia, rett utaførr grillbua der.

Videre fikk kulturkoordinator Janne Johansen og ordfører Helene Berg Nilsen i Skånland Kommune et krus hver, for sin innsats og samarbeid med turlaget i forbindelse med tilskudd, tilrettelegging m.m.

Nova Turlag har i de siste årene fått et godt samarbeid med Hålogaland Kraft, hvor de har vært veldig samarbeidsvillig i forbindelse med det planlagte friluftsområde ved Sollia. Spesielt Øyvind Strøm, daglig leder ved HLK Helleren, har gjort en kjempejobb, og var den neste til å motta turlaget sitt jubileumskrus.

I løpet av disse 20 årene er det 5 personer, som har gjort en jobb for turlaget, som har gått bort. Forsamlingen mintes disse.

79 forskjellige personer har i løpet av disse årene vært innom styret og som medlem i ulike utvalg. Jan Arne deler ut jubileumskrus til flere av disse for den jobben de har gjort.

Spesielt vil han trekke frem Kjell Riise som har vært medlem av ulike utvalg siden starten i 1998. Også Tore Bølgen som har vært med siden 1999 med ulike verv. Deretter er det mange personer som nevnes for sin innsats for turlaget. Alle hedres med en jubileumskopp.

Jan Arne forteller en lang historie om grunnleggeren av Nova Turlag, Alf Sjøvoll. Han utnevnes til det første æresmedlem av Nova Turlag. Alf var den som tok initiativ til stiftelsesmøte den 6. mars 1998, men han hadde i årene før vært svært opptatt av gamle stier og ferdselsveier. Spesielt OL’Krok-veien hadde han delvis merket og brukt mye tid på, allerede før turlaget ble stiftet. Alf hadde også funnet frem en del gamle kulturminner som var i tilknytning til denne ferdselsveien mellom Grovfjord og Bjerkvik. Disse hadde han laget plakater om, og hengt opp langs med veien. Nova Turlag  takker for innsatsen til Alf Sjøvoll!

Del med dine venner:
  • Print
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Blogplay
  • Add to favorites
 
Comments Off

Skrevet av Christian i Nyheter

 

Kommentarene er stengt.