RSS
 

Årsmøte

07 mar

Årsmøtet for perioden 2012 ble avholdt onsdag 6.mars,  på dagen 15 år siden turlaget ble stiftet.
Årsmelding og handlingsplan ble grundig gjennomgått, kommentert og vedtatt.
Valgkomiteens innstillinger til valg ble vedtatt med akklamasjon.
Roald Ramstad gir seg som nestleder og trer ut av styret.  Han ble valgt inn i styret som 2.styremedlem i 2003. Siden 2005 har han vært nestleder.  Turlaget takket han for innsatsen med et fenalår.
Som ny nestleder ble valgt Kjell Olsen.  Han rykker opp fra plassen som 2.styremedlem.
Som nytt 2.styremedlem ble valgt Christine Kiil.  Turlaget ønsker henne velkommen i styret.
De øvrige valgene var gjenvalg: Elisabeth Balteskard som kasserer,  Kjell Riise og Bjørgunn Markussen som revisorer og Liv Jorunn Riise, Roar Tande og Jan Henning Løvmo i valgkomiteen.

Per Tande Sjøvoll fikk overrakt en flott handlaget kniv som takk for det omfattende og flotte arbeidet han har utført med gapahuken på Høvligarnet.

Årsmeldingen 2012 og Handlingsplan 2013-2014 vil ligge under «Om oss». Du kan også lese årsmeldingen i sin helhet ved å trykke les mer.

Å R S B E R E T N I N G

2012

Nova Turlags 15. driftsår

  • Styret har bestått av:

leder                           Jan Arne Haugland                            gjenvalgt for 2012-2013

nestleder                       Roald Ramstad                                  (på valg)

sekretær                      Karin Nicolaisen                                      gjenvalgt for 2012-2013

kasserer                       Elisabeth Balteskard                          (på valg)

1. styremedlem           Tore Bølgen                                       gjenvalgt for 2012-2013

2. styremedlem           Kjell Olsen                                         (på valg)

  • Revisorer:       Kjell Riise og Bjørgunn Markussen
  • Valgkomite:   Liv Jorunn Riise (leder),   Roar Tande,   Jan Henning Løvmo
  • Det er avholdt 8 styremøter.  Leder av valgkomiteen innkalles til alle møtene.  Hele valgkomiteen er innkalt til 5 møter.  Utvalgslederne er innkalt til de fleste møtene.
  • Styret har arbeidet etter Handlingsplan for Nova Turlag vedtatt på siste årsmøte. Planen er todelt: En langsiktig del som omhandler tilrettelegginger for turer og friluftsliv i Grovfjordområdet og en kortsiktig del som er aktivitetsplan for kommende 2 år.  Planen skal rulleres hvert år og styret legger fram forslag til rullering av planen for årene 2013-2014.    Ifølge vedtektene skal årsmøtet vedta handlingsplanen.
  • Vår bankforbindelse er Sparebanken Narvik.  Konto nr  4545.15.58203.                     Pr 31.12.2012  har vi en beholdning på  kr 118 082,02   fordelt på 2 kontoer.

Regnskapet viser et underskudd på  kr  7 348,82  for 2012.

  • Turlaget har  127 medlemmer i 2012,   derav 109 voksne og 18 barn.  Det er en økning på 2 medlemmer.  Vi har ikke nådd målsettingen,  som var å ha minst 140 medlemmer hver år i denne 2-årsperioden.
  • Nettstedet vårt er ”oppe og går” og tydeligvis mye besøkt.  Fra 21.juli og ut året var det 2875 besøk. Vi har fått gode tilbakemeldinger om nettstedet.   Vi har likevel tanker om noen endringer for å få ut mer informasjon om turrelaterte hendelser,  kart og GPS-spor, historie,  stedsnavn m.m
  • Fordelsavtalen med Halvorsen Sport & Fritid er videreført.  Avtalen gir medlemmer av turlaget betydelige rabatter ved kjøp av fritidsutstyr hos Halvorsen.                      Det er også inngått avtaler med andre sportsbutikker gjeldende fra 2013.

Pr dato har vi også avtaler med  Ultimo i Harstad og Narvik,  Stormberg i Harstad og Sportscenteret i Narvik.  Se nettstedet for mer detaljert informasjon.

  • Flere av våre turer er med i mange publikasjoner og informasjonsfora:

–          brosjyren  ”Opplevelser langs kystkulturveien”

–          info-tavla i Grovfjord-krysset ved E10.

–          turbøkene «På tur i Narvik og omegn I, II og III» av Bjørn Forselv

–          nettstedet til Destination Narvik

–          nettstedet og brosjyre til Destination Harstad

–          brosjyren «Naturlos» utgitt av Ofoten Friluftsråd

–          PR-bladene «Kystkulturavisa» og «Blåfjorder»

–          Markedsmarsjen er omtalt i lokalavisene og markedsbladet

  • Barnas Turutvalg ble opprettet i 2011.  Utvalget skal tilrettelegge for friluftsliv på barnas premisser og med foreldre og andre voksne som med-deltakere.  Barnas Turutvalg er Grov skole/Uteskolens samarbeidspartner i turlaget.  Gjennom Barnas Turutvalg og Uteskolen får barn og unge mulighet til å oppleve natur,  friluftsliv og hygge i fellesskap med andre.

Barnas Turutvalg skal tilby ulike aktiviteter for barn,  utvikle aktivitetsanlegg på Sandneset,  delta i utvikling av multianlegget på Gloen,  m.m.

Utvalget har ikke vært aktiv i 2012.

  • Styret har utviklet og videreført disse PR-tiltakene:

–          et multihodeplagg,  en såkalt buff,  med turlagets logo

–          en turkalender for 2013

–          sitteunderlag med turlagets logo,  også brukt som ekstra premie til de under 18 år som klarte 10-på-topp-kravene

Aktivitet:

  • Antall registreringer i besøksprotokollene:

Ravdetunet/ Ol’Krok-veien:              220                  (270)               (310)

Vakkerstadlia:                                                700                  (830)               (490)

Myklevollkollen:                                300                  (280)               (270)

Nova:                                                 460                  (440)               (450)

Lamarka                                               60                  (60)                 (70)

I alt                 1740                (1880)           (1590)

  • Det gjennomført i alt 1285 turer til Ti-på-topp-postene.
  • Det er utført 216 dugnadstimer på prosjektet Nova,  med anlegg av bruene og klopper.

Det er utført 272 dugnadstimer i prosjektet Høvligarnet medregnet anlegg av gangbru og rydding i lysløypa.

  • Det er ikke avholdt arbeidsmøte for utvalgene.  Aktivitetsplanen vedtas av årsmøtet.  Styret oppnevner ledere for de ulike aktivitetene/utvalgene.  Lederne knytter til seg nødvendige medhjelpere/utvalgsmedlemmer.

Turer og arrangement:

  • Tur-utvalget er ledet av  Liv Jorunn Riise.

Utvalget setter opp turer gjennom året.  I 2012 var det satt opp 13 fellesturer.

Turene er annonsert på nettsida.  Noen er også annonsert i brosjyren «naturlos» fra          Ofoten Friluftsråd og på nettside og brosjyre fra Destination Harstad.

De fleste turene er gjennomført.

Topptur-helga ble også annonsert i «Friluftslivets uke» i Troms. Turen til Revtind gikk i maks-vær med mer enn 30 deltakere.  For første gang arrangerte vi tur opp «forsida» av Novafjellet.  5 deltakere tok utfordringa.

Vårt bidrag under ”Sommarhelga i Grovfjord” var en tematur til flyvraket på Kjølene.  Dessverre måtte turen utsettes pga svært dårlig vær.  Den ble gjennomført seinere,  og med svært god deltakelse.

Tematuren til Novasletta var også med i programmet for kampanjeuka for psykisk helse.  Det var ca 30 deltakere på turen.

Vi var spente på fjorårets tur-suksess Markedsmarsjen. Dessverre var vi uheldige med været,  da det la seg tåke/lavt skydekke i fjellet.  Men det til tross,  det var 98 deltakere som gikk turen over fjellet til markedet i Foldvik. Vi har fått mange henvendelser og innspill vedr denne marsjen. Vi håper den skal bli en «klassiker» blant våre turtilbud.  Men i likhet med de fleste andre turene i Grovfjord-området, må vi nokså høyt til fjells og da er vi svært væravhengige.

Vår tradisjonstur og klassiker Ol’Krok-turen måtte dessverre avlyses pga dårlig vær.

Nyttårsturen ble gjennomført i stille og nydelig vær.  Det var 6 deltakere som deltok på tenningen av ”forsatsen” til nyttårsbålet.  Etterpå var det nyttårssamling med 70-80 deltakere i gapahuken på Sandneset,  hvor vi serverte gløgg,  kakao og pepperkaker.  Nyttårsbålet flammet opp ca kl 23.55 og brant med rolig flamme i vel en time!

  • Ti-på-topp-utvalget er ledet av Elisabeth Balteskard og Sigmund Simonsen og har med seg Roar Tande og Per Sandengen i utvalget.

Ti-på-topp-turene er blitt en skikkelig suksess i fjor og svært populær blant både store og små turgåere.   Hensikten er først og fremst å få unge og gamle ut i den flotte naturen som omgir oss,  og til å benytte ”våre” stier,  løyper og anlegg.   Det er satt opp 10 turer av mer ”normal” vanskegrad og 5 turer som var lengre og mer krevende/utfordrende.   Som en ekstra motivasjon lokker vi med et flott krus designet av Bodil Balteskard.  Kriteriene for kruset er at voksne gjennomfører 7 turer og barna 5 turer.

Det er var 161 påmeldte.  148 klarte kravene til krus,  som er 4 flere enn året før.

Av disse er det 29 barn under 12 år,  28 ungdom 12 – 18 år og 91 voksne over 18 år..  Krusene ble delt ut under en hyggelig sammenkomst på Huset i Havet søndag 27.januar 2013. De 57 under 18 år fikk også et sitteunderlag med turlagets logo som ekstrapremie.  Næringslivet har også gitt flotte premier som blir trukket blant deltakerne.  Nevner spesielt Stormberg i Harstad som ønsket å være sponsor for 10-på-topp og ga flotte fleecegensere og turdress til loddtrekningen.

Løyper og anlegg:

  • Ol’Krok-veien og Ravdetunet

Ansvar:  Hugo Rasmussen og Herleif Martinsen

Arbeid utført i hht handlingsplanen på Ravdetunet

  • Vakkerstadlia

Ansvar:  Odd Terje Johnsen

Arbeid utført i hht handlingsplanen

  • Myklevollkollen

Ansvar:  Kjell Olsen

Arbeid utført i hht handlingsplanen

  • Nova:

Ansvar:   Oddvald Johnsen

Begge bruene over Novaelva er ferdige. Anlagt klopper på våtområdene på stiene fra demninga og fra Kovan.  Det ble søkt om tilskudd fra fylkeskommunen til tiltaket.  Vi fikk tildelt 42 000 kr.

  • Grov:

Høvligarnet

Ansvar:  Per Sjøvoll

Per har utført et kjempearbeid!  Gapahuken blir en stor suksess!

Strømshågen Promenade

Ansvar:   Hilmar Nikolaisen og Kjell Riise

Det er kjøpt inn 4 kvilebenker som skal settes ut på høvelige steder, spesielt tiltenkt eldre som bruker veiene til trim-turer.

Kalvskinnet

Utvalg:  Finn Johnsen (leder),  Alf Jørn Sørensen,  Magne Simonsen

Prosjektet  ”står i stampe”.

  • Sandneset

Ansvar:  Barnas Turutvalg og Uteskolen Grov Skole v/  Christian Haugland.

Det kjøpt inn en redskapsbod som utedo og for oppbevaring av diverse.

Boden er ikke bygget,  men ligger lagret på Sandneset i påvente av villige «byggere».

  • Løyper og stier:  Merking,  skilting og informasjon

–          Turskilt og merking av løypa Vagenius – Kjølene.  Merket med blå farge til flyvraket på den «bakerste» kjølen (Auksjonsåsen)

–          Turskilt i starten av stien til Svellen

–          Turskilt i starten av stien fra Kovan til Nova

–          Turskilt i starten på Petter Hansa-veien fra Laberg

–          Anbefalt sti til Revtind: Merket fra blå løype i Olderdalen til Stuoracacha før oppstigningen til Revryggen.  Merket med rød farge.

–          Anbefalt sti til Novafjellet:  merket fra blå løype (Petter Hansa-veien) ved Dalelva på ca kote 220 opp Novadalen og Trangdalen og et stykke opp mot Novafjellet.  Merket med rød farge.

–          Ryddet og merket skiløype fra Mellomvatn til Rørelva på ca kota 240.  Merket med oransje farge.

Annet:

  • Medlemsverving

–          det er vervet 2 nye medlemmer

  • Søknader om tilskudd

–          tildelt kr 42 000 fra Troms Fylkeskommune til tilrettelegging for friluftstiltak: bruer over Novaelva og klopplegging av stier i prosjektet Nova

–          støtte og tilskudd på kr 10 000 fra HLK vedr stiene omkring Skoddebergvannet

–          tilskudd på kr 2 000 fra Sparebanken Narvik

  • Annet:

–          deltatt på tilstelning vedr tilskuddsutdelinger,  Sparebanken Narvik

–          deltatt i diverse info-samtalemøter vedr søknad om utbygging av Sula Kraft- og Pumpeverk

–          høringsuttalelse til søknad om utbygging av Sula Kraft- og Pumpeverk

–          gjennomført GPS-kurs med Herleif og Svein Erik som kursledere

Sluttord

Det er relativt stor aktivitet i turlaget,  med bl.a.  Ti-på-topp,  fellesturer og anlegg av løyper,  rasteplasser med bygninger etc.  Anleggene krever vedlikehold og noen må tilrettelegge for turtilbudene.  Turlaget må legge vekt på aktivitetstilbud og tilrettelegginger med god kvalitet og som gir gode opplevelser og spennende utfordringer.    Dette fordrer stor velvillighet blant medlemmene i deltakelse på dugnader og annet frivillig arbeid.

Ti-på-topp har blitt en suksess og aktiviserer mange ut i naturen.   Vi håper at de andre turtilbudene, lavvoene,  gapahukene og merkete løyper vil motivere flere til turer og gode naturopplevelser.  Og at noen lar seg inspirere til å bidra til at vi fortsatt kan gjøre dette mulig.

Vi gleder oss over samarbeidet med uteskolen og Grov Skole,  og at så mange unge deltar i friluftslivet.   Vi har gode forventninger til fortsatt samarbeid og aktiviteter i regi av Barnas Turutvalg.

Nova Turlag må arbeide for opprettelse av et friluftsråd i området (kommunalt eller regionalt)

Styret oppfordrer og utfordrer til innspill og ideer til nye friluftslivsaktiviteter

Styret takker alle for oppslutningen i det året som er gått:   takk til deg som medlem,  takk til deg som dugnadsarbeider,  takk til deg som turdeltager,  takk til deg som sympatisør  –  takk til alle bidragsytere.  Nova Turlag håper at dere alle –  og flere til  – finner det interessant og trivelig å være med oss videre i det kommende året.     God tur!

 
Kommentarer er skrudd av for Årsmøte

Skrevet av jah i Nyheter

 

Kommentarene er stengt.