RSS
 

Til Novafjellet

05 sept

Under menyen Turer finner du beskrivelser av alternative turer opp til Novafjellet, bl.a. en blå-merket sti som går nedenfor forsvarets anlegg i Vassbotn. Her var det lagt et par tømmerstokker over Runddalselva for lettere å komme over den. Disse er imidlertid tatt av vår-flommen, slik at det er vanskelig å komme seg noenlunde tørrskodd over elva her. Dessuten går denne stien over noen myrer som kan være ganske blaute etter at det har regnet.

Turlaget er i ferd med å merke en ny trase med start fra Vassbotn. Den er ikke helt ferdig merket, men anbefales likevel i stedet for den “gamle” blå-merkete stien nedenfor forsvarets anlegg.

Parker ved den første bommen på veien inn til forsvarets anlegg. Gå veien til den andre bommen og ca 150 meter forbi denne. Her følger du en traktor-/skogsvei opp til venstre. Denne går på oversiden av forsvarets anlegg. Følg denne veien til ende. Der går du inn på en rødmerket sti mot Runddalen. Etter ca 200 meter ser du ei bru over Runddalselva. Stien ned til brua er ikke ferdig anlagt, men ta deg ned skråninga og over brua. Her finner du ei foreløpig og “provisorisk” merking og etter hvert også et elgtråkk. Følg dette!
Det merkete elgtråkket fører deg til den blå-merkete stien som kommer opp fra Runddalselva nedenfor forsvarsanlegget.

Den blå-merkete stien går til en bål-plass ved Dalelva. Herfra er stien rød-merket og går opp Novadalen og videre opp mot Novafjellet. Gjennom de siste årene har mange brukt denne stien, slik at den er godt synlig og lett å følge.

God tur!

Del med dine venner:
  • Print
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Blogplay
  • Add to favorites
 
Comments Off

Skrevet av jah i Ukategorisert

 

Kommentarene er stengt.