RSS
 

Turbeskrivelse til Oldertind

25 jul

Har du lyst på en tur til fantastiske Oldertind? Alvin Granild har merket mesteparten av veien til topps, og lagt ut ny turbok på toppen.

Les mer for flere bilder og turbeskrivelse.

Alvin skriver i en e-post:

Har den 23.7.16 satt opp turlagskasse med besøksbok på Oldertind. I samme slengen har jeg merket, med gul merkespray, fra toppen av rasrenna og forbi de vanskelige partiene. Tenkte merke helt til toppen, men gikk tom for merkespray. Det er uansett plankekjøring de siste 50 høydemetrene til topps, godt fast underlag på stabbesteiner. Når man forlater rødmerket sti som fører innover Segeldalen, ser man rasrenna før man tar av. Det går noen saustier opp på høyresida renna som man kan følge. Når denne tar slutt krysser man over noen steinurer og tar sikte på renna. Man kan også følge renna fra bunnen av, er gresskledd på sidene av renna som gir godt fotfeste og da slipper man også steinura. Som sagt, øverst i renna begynner merking, da blir det brattere partier med mye løsgrus og løse steiner. Når man kommer til den såkalte «porten» er man på rett vei.

Oldertind ikke er for alle, selv om det er merket i det vanskeligste partiet. Det er rimelig bratt og veldig mye løsmasse i form av stein og grus. Det gir dårlig fotfeste og det er fort gjort å utløse ukontrollerte steinsprang.
På returen ned er det lett å komme borti steiner som raser avgårde, ikke bra hvis det er folk på tur opp. Oldertind er blitt favorittfjellet for mange, dagen før var det 6 stk oppe. Lå ei besøksbok på toppen, men alt inni er vått og ødelagt. Så jeg, Maja og Martin fikk æren av å være de første som skrev oss inn i ny bok. Spennende fjell med fantastisk utsikt i alle retninger!

 
Kommentarer er skrudd av for Turbeskrivelse til Oldertind

Skrevet av Christian i Tur-rapporter

 

Kommentarene er stengt.